Последвайте Гласове в Будапеща и Белград се споразумяха да изградят петролопровод

...
Последвайте Гласове в Будапеща и Белград се споразумяха да изградят петролопровод
Коментари Харесай

Унгария ще доставя руски нефт на Сърбия вместо Хърватия

Последвайте " Гласове " в 
Будапеща и Белград се споразумяха да изградят петролопровод сред двете страни, с цел да може съветският петрол от нефтопровода " Дружба " да постъпва в Сърбия, заяви представителят на унгарското държавно управление Золтан Ковач.

" Новият петролопровод ще бъде обвързван с нефтопровода " Дружба " и ще разреши на Сърбия да получава по-евтин нефт Urals ", написа той на страницата си в обществената мрежа Туитър. Ковач добави, че понастоящем Сърбия получава по-голямата част от петрола си по водопровод от Хърватия, само че " в бъдеще това надали ще е допустимо заради глобите ", наложени от Европейски Съюз против Русия и засягащи морския превоз на гориво.
Унгария получава съветски нефт посредством южния клон на петролопровода " Дружба ", който също по този начин доближава до Чешката република и Словакия. Единствената огромна рафинерия в Унгария, нефтокомбинатът " Дунав ", е проектирана по този начин, че най-малко 65% от суровините, които се преработват в нея, би трябвало да идват от Русия. Ръководството съобщи, че прекосяването към различен тип недопечен нефт може да коства няколкостотин милиона евро и да отнеме от две до четири години. Унгария упорства осмият пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия да бъде контрактуван по този начин, че таванът на цените на съветския нефт да не се ползват за суровия нефт, доставян по тръбопроводи. 
Източник: segabg.com

 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР